Stalen binnentrap

Als specialist in het gebruik van staal maken we vaak stalen trappen op maat. Bij eens stalen trap denkt u misschien als eerste aan een buitentrap, zoals een brandtrap. Maar ook in huis is een stalen trap een goede optie. Wij leggen u graag uit waarom een stalen trap ook binnenshuis vele voordelen biedt!

Staal: sterk materiaal

Staal is ontzettend stevig en sterk materiaal. Daardoor is er een wereld aan mogelijkheden als het aankomt op het ontwerpen van een stalen binnentrap. Door het gebruik van staal heeft een binnentrap veel draagkracht, waardoor er diverse constructies mogelijk zijn.

Het ontwerpen van een stalen binnentrap

De sterkte van het staal zorgt er dus voor dat er vele soorten creaties mogelijk zijn. Wilt u een grootste designtrap van staal of juist een afgeslankte versie? Het is allemaal mogelijk. Zo worden wenteltrappen en spiltrappen vaak van staal vervaardigd.

Goed voor het milieu?

Staal is duurzaam in gebruik. Dit komt onder andere doordat het materiaal lang meegaat en het recyclebaar is. Met een stalen binnentrap bent u dus ook nog eens milieubewust!

De uitstraling van een stalen binnentrap

Staal wordt vaak omschreven als ‘koel’ of ‘kil’, omdat het een vrij industriële en metalen uitstraling heeft. Maar met een mooi design en in combinatie met andere materialen kan een stalen binnentrap de woonruimte juist een warme uitstraling geven. Denk bijvoorbeeld aan hout, steen of zelfs glas. Er is heel veel mogelijk, waardoor een stalen binnentrap altijd een mooie blikvanger in de ruimte wordt.

De prijs van een stalen binnentrap

Roestvrij staal is niet het goedkoopste materiaal waar u voor kunt kiezen. Er zijn echter wel keuzes te maken die de stalen binnentrap wat budget vriendelijker maken. Zo kunt u ervoor kiezen de traptreden van hout te laten vervaardigen.

Bij het berekenen van de prijs wordt rekening gehouden met de volgende aspecten:

  • De grootte van de binnentrap (afhankelijk van de woonruimte)
  • De constructie van de binnentrap
  • het materiaal van de traptreden (en andere toegevoegde elementen)
  • Het design van de trap (is het een trap met een draai of een rechte trap)

Het onderhouden van een stalen binnentrap

Een stalen binnentrap heeft bijna geen onderhoud nodig. De trap moet alleen eens in de zoveel tijd gereinigd worden.

Het geluid van een stalen binnentrap

Een stalen trap kraakt niet. Natuurlijk kan er met een metalen trap wel geluid geproduceerd worden, maar dit is te voorkomen door de traptreden van een ander materiaal te laten maken. Ook zijn er andere opties wanneer u uw stalen binnentrap ‘geluidsdichter’ wilt maken. Neem hiervoor contact met ons op.

Kamphof Trappen: dé trappenspecialist

Bij Kamphof kunt u rekenen op meer dan 35 jaar ervaring met het vervaardigen van stalen trappen. Kiest u voor een stalen binnentrap, kies dan voor Kamphof Trappen en vraag vrijblijvend een offerte aan.

Contact opnemen

Heeft u nog vragen of opmerkingen? U kunt eenvoudig contact met ons opnemen via ons formulier.

Neem contact op