Design trappen

Designtrappen zijn moderne trappen die uw ruimte een open en transparant karakter geven. De functionaliteit van de trap komt in het design sterk naar voren. Vaak worden combinaties van hout en metaal gebruikt, maar ook wel in combinatie met bijvoorbeeld glas of kunststof. In tegenstrijd tot wat men soms denkt, lukt het zodoende heel goed om een designtrap een warme uitstraling mee te geven. In een moderne inrichting kan een designtrap de ruimte een unieke sfeer geven. Helemaal als er gewerkt wordt met bijzondere materialen en verlichting, maakt u de ruimte helemaal naar wens.

Neem contact op

Designtrap van staal

Vroeger werd er weinig nagedacht over de vormgeving en afwerking van een trap. Tegenwoordig wordt de eenvoudige houten trap steeds vaker vervangen door een moderne stalen trap. Met staal zijn veel meer mogelijkheden op het vlak van design. Kamphof heeft door de jaren heen veel ervaring opgedaan met het maken van designtrappen. Wij zoeken niet alleen naar het ontwerp dat past in uw omgeving, maar dat ook uw identiteit uitdraagt en voldoet aan uw wensen.

Kamphof Trappen staat garant voor een designtrap met stijl, passend in de sfeer van uw woning en levensstijl.

Voorbeelden van design trappen

Exclusief ontworpen designtrappen

Elke designtrap van Kamphof Trappen is exclusief, ongeacht de prijsklasse. Er worden strenge kwaliteitseisen gehanteerd voor onze designtrappen en deze dienen uiteraard te voldoen aan het Bouwbesluit. Wij kunnen bijzondere, exclusieve, luxe, moderne of eenvoudige designtrappen in alle soorten en materialen leveren. Hierbij kunt u denken aan bordestrappen, wenteltrappen, zwevende trappen, rechte trappen, kwartslagtrappen, muizentrappen, vrijdragende trappen, middenboomtrappen en spiltrappen.

Stalen designtrap met hoogwaardige materialen

De stalen designtrap kenmerkt zich door zijn moderne en exclusieve uitstraling. Vaak wordt bij de designtrap gebruik gemaakt van strakke en rechte vormen. Door het gebruik van kwalitatieve materialen zoals staal, aluminium, RVS, hout en combinaties hiervan wordt een eenheid gecreëerd. Voor ons is een designtrap een maatwerk trap die geheel voldoet aan de wensen en verwachtingen van de klant.

Design passend bij elke situatie

Het gebruik van staal geeft de ontwerper ongekende mogelijkheden voor een designtrap. Het staal kan in bijna elke denkbare hoek of draai gevormd worden, om zo de meest uiteenlopende trapontwerpen te kunnen realiseren.

Het design van een functionele trap die dagelijks wordt gebruikt ligt minder gevoelig dan bij een design trap die als eyecatcher dient. Bij de eyecatcher weegt vaak het design zwaarder dan de beloopbaarheid. Design trappen kunnen ontwikkeld worden om er uit te zien als een kunstwerk, maar wanneer er amper op gelopen kan worden, verliest de trap zijn belangrijkste functie. Dit is een belangrijk aspect om niet uit het oog te verliezen wanneer u een trap laat ontwerpen.

Zelf uw droomtrap samenstellen

Zowel in de nieuwbouw als in bestaande woningen vindt de design trap zijn toepassing. Uw persoonlijke situatie met betrekking tot de positie en afmeting van het trapgat is van groot belang voor de keuze van het type trap. De design trap wordt, in samenwerking met de ontwerper, door u zelf samengesteld. Op deze manier heeft u zelf de controle over hoe de trap er uit komt te zien en bent u bovendien betrokken bij het gehele proces. Wij hebben natuurlijk wel een aantal tips voor het kiezen van de juiste trap.

Bekijk tips voor keuze van trap

Meer weten over design trappen?

U kunt altijd langskomen in onze showroom om u persoonlijk te laten informeren over de mogelijkheden van een designtrap in uw interieur. Vul ons contactformulier in en wij nemen geheel vrijblijvend contact met u op.

Neem contact op