Spiltrappen

Spiltrappen zijn trappen met een creatievere en minimalistische uitstraling. Bij een spiltrap lopen de treden rondom een spil of kolom. Door deze vorm wordt de spiltrap ook wel een spiraaltrap of draaitrap genoemd.

Verschillende soorten spiltrappen

Ondanks dat er bij een spiltrap de treden rondom een spil of kolom lopen, worden spiltrappen toch vaak geleverd in verschillende uitvoeringen. Wanneer de ruimte waar een trap zich moet bevinden vrij beperkt is, is het plaatsen van een spiltrap een uitstekende keuze. Steektrappen nemen veel ruimte in beslag, maar zijn daarentegen wel toegankelijker. Bij een spiltrap zijn er ook meerdere keuzes om de trappen rondom de spil te laten lopen. Afhankelijk van de ruimte kunnen de trappen 180 graden rondom een spil lopen, maar wanneer u over meer ruimte beschikt kan het ook wat minder nauw om de spil heen lopen.

Een spiltrap is zelfs ook mogelijk zonder een spil, maar dan spreken we van een wenteltrap.

Treden van een spiltrap

Naast dat een spiltrap in verschillende uitvoeringen beschikbaar is, kan de spiltrap ook met verschillende materialen traptreden geleverd worden. Wij bieden voor spiltrappen de volgende mogelijkheden aan voor traptreden:

  • Houten treden in diverse houtsoorten
  • Natuurstenen treden
  • Glazen traptreden
  • Geperforeerde staalplaattreden met of zonder rubberen doppen
  • RVS treden
  • Traanplaat treden
  • Aluminium traptreden

Spiltrap als brandtrap

In veel gevallen wordt een spiltrap ook als brandtrap gebruikt. Een spiltrap neemt namelijk weinig ruimte in beslag en dus ideaal als vluchtroute. Een spiltrap die gebruikt wordt als brandtrap wordt vaak gecombineerd met aluminium traptreden. Bij aluminium traptreden zit er namelijk een anti-gladheid profiel in de plaat verwerkt. Hierdoor blijven de traptreden stroef en voorkomen de traptreden dat u uitglijdt.

Naast het anti-gladheid profiel bieden wij ook geperforeerde traptreden aan. Geperforeerde traptreden kunnen geleverd worden in staal en hebben net als de aluminium traptreden met anti-gladheid profiel hetzelfde effect. Hierdoor wordt ook voorkomen dat er wordt uitgegleden over de natte bladeren op de trap.

Een andere oplossing is om rubberen doppen te bevestigen op de trap. Door de rubberen doppen wordt de oppervlakte van de traptreden stroef, waardoor u niet zomaar kan uitglijden.

Spiltrappen van staal

Een stalen spiltrap wordt niet alleen veel buiten gebruikt, maar kan ook uitstekend in uw leefomgeving geplaatst worden. Een stalen spiltrap heeft de kenmerken dat het licht en vrij robuust is. Om uw interieur een creatieve uitstraling te geven is een stalen spiltrap uitstekend toepasbaar. Een stalen spiltrap geeft een verrassend effect en heeft door zijn minimalistische bouw weinig ruimte nodig. Vindt u een stalen trap toch te robuust en past het niet bij uw zacht moderne interieur? Dan is het wellicht verstandig om een stalen trap te combineren met houten traptreden.

Hieronder ziet u enkele voorbeelden van spiltrappen die wij hebben geplaatst.

Prijs van een spiltrap

De prijs van een spiltrap is lastig te bepalen. Het is namelijk afhankelijk van een aantal factoren, zoals het materiaal traptreden. Maar naast het type traptreden is het bijvoorbeeld ook van belang om te weten hoe groot de trap moet worden. Wilt u meer informatie over spiltrappen en willen weten wat voor u de mogelijkheden zijn? Neem dan telefonisch contact met ons op of vul het contactformulier in.

Neem contact op