Industrietrappen

Een industrietrap wordt ook wel een platformtrap of bordestrap genoemd. Het is een vaste trap waarbij veiligheid altijd voorop staat.

De functie van een industrietrap

Met stalen trappen als specialisme behoort de industrietrap natuurlijk ook tot de mogelijkheden wanneer u bij ons een trap koopt. De industrietrap is een trap die vooral bij bedrijven geplaatst. De functie van deze trap is dan ook verschillend. Het kan bijvoorbeeld fungeren als vluchttrap. Maar ook in magazijnen plaatsen we vaak dit soort trappen.

Voorbeelden

Hier vindt u een aantal voorbeelden van industrietrappen die wij al eerder hebben geplaatst.

Hoe we te werk gaan

Allereerst bekijken we de ruimte waarin de trap komt te staan. Hierdoor kunnen we bepalen of een rechte trap of een spiltrap de juiste keuze is voor de ruimte. Dit zijn de twee meest voorkomende soorten industrietrappen. De spiltrap neemt minder ruimte in dan een rechte trap en kan voor een kleinere ruimte een ideale uitkomst zijn.

Aan de hand van deze informatie wordt de hellingshoek bepaald. Wij zoeken namelijk altijd een goede balans tussen een compacte trap en een comfortabele hellingshoek.

Daarnaast kijken we ook naar de veiligheid. Bij industrietrappen is veiligheid een belangrijk thema, vooral door de functie en ruimte waarin de trappen geplaatst worden. Het belopen van een trap moet veilig kunnen gebeuren. En daarom hebben we bij Kamphof Trappen een aantal veiligheidsopties die we u kunnen aanbieden. Deze opties zijn:

  • Antislip profielen
  • Geperforeerde treden
  • Aluminium roostertreden
  • Rubberen doppen
  • Tussenbordes
  • Leuningen

De risico’s en ongelukken die ontstaan wanneer een bedrijfsvloer of werkruimte vochtig is kunnen we daarmee voorkomen. Daarom denken we graag vooruit en met u mee.

De maximale werkhoogte

Bij een trap is het altijd belangrijk om een maximale werkhoogte te bepalen. Deze bereken je als volgt. Je neemt een gemiddelde lengte van 1.80 m. Als deze persoon met uitgestrekte armen op de bovenste treden staat moet dat veilig zijn. De standaard werkhoogte voor een industrietrap is 5,5 meter. Maar we bekijken altijd wat voor uw bedrijf en trap de beste hoogte is.

Door een maximale werkhoogte in te stellen voor iedere industrietrap. zijn we nog eens extra voorzichtig. Alles om voor u de perfecte trap in alle omstandigheden te creëren.

Een industrietrap van staal

Onze expertise is staal. Vooral voor brandtrappen is dit een veelgebruikt materiaal. Wanneer u een brandtrap wil plaatsen in uw organisatie, kunnen wij deze voor u ontwerpen, construeren en plaatsen. Deze trappen voldoen altijd aan alle veiligheidseisen. Meer weten? Vul dan ons contactformulier in of lees meer op de pagina ‘Over Kamphof‘.

Meer weten over Industrietrappen?

Wilt u meer informatie over onze industrietrappen of een offerte aanvragen? Vul ons contactformulier in en wij nemen geheel vrijblijvend contact met u op.

Neem contact op