Kwartslagtrap

De kwartslagtrap kenmerkt zich door zijn uitstraling. Anders dan bij een steektrap beschikt de kwartslagtrap over een hoek van 90 graden, waarbij de trap een kwartslag draait. De verschillende varianten en combinaties voor een kwartslagtrap zijn zeer divers en kunnen geleverd worden in verschillende kleuren.

Varianten kwartslagtrap

Een kwartslagtrap kan in verschillende varianten geleverd worden. De kwartslag kan zich bovenaan bevinden, maar de draai kan ook aan de onderkant geplaatst worden. Als de kwartslag zich bovenaan bevindt, spreken we ook wel van een bovenkwartslag trap of een bovenkwart trap. Op dezelfde manier wordt een trap met de kwartslag aan de onderkant een onderkwartslag trap of onderkwart trap genoemd.

Dubbele kwartslag trap

Het is ook mogelijk om een dubbele kwartslag trap te laten plaatsen. Een dubbele kwartslag trap, ook wel een dubbelkwart trap genoemd, heeft de kenmerken dat de trap over twee kwartslagen beschikt. In totaal draait deze dubbele trap in tegenstelling tot een kwartslagtrap 180 graden in plaats van 90 graden.

Voorbeelden van kwartslagtrappen

Traptreden voor een kwartslagtrap

Onze traptreden voor een kwartslagtrap kunnen van diverse materialen worden vervaardigd. Wij bieden voor onze trappen de volgende mogelijkheden materialen aan:

  • Houten treden in diverse houtsoorten
  • Natuurstenen treden
  • Glazen traptreden
  • Geperforeerde staalplaattreden met of zonder rubberen doppen
  • RVS treden
  • Tranenplaat treden

Met onze jarenlange ervaring en expertise is Kamphof Trappen gespecialiseerd in de constructie van kwartslagtrappen. Wij hebben alle middelen en kennis in eigen huis om een trap te construeren die past in uw interieur en een sieraad is in uw (woon)kamer of kantoor. Via de onderstaande button kunt u nog meer te weten komen over ons bedrijf en werkwijze.

Over ons bedrijf

Prijs voor kwartslagtrap

De prijs voor een kwartslagtrap is niet zomaar af te geven. Om de prijs van een kwartslagtrap te bepalen zijn een aantal factoren van belang. Waaronder de afmeting van de trap is erg belangrijk. Maar ook de combinatie en of het een enkele kwartslagtrap of dubbele kwartslagtrap is. Onze kwartslagtrappen kunnen ook met een RVS videhek geleverd worden. Graag willen weten wat de mogelijkheden zijn? Dan kunt u ons contactformulier invullen en nemen wij geheel vrijblijvend contact met u op.

Neem contact op