Wenteltrappen

Een wenteltrap is een spiraalvormige trap. De traptreden van de wenteldrap draaien rond om een open ruimte. Dit in tegenstelling tot de spiltrap die rond een centrale spil loopt. Een wenteltrap, of ook wel draaitrap genoemd, is een echte blikvanger. Omdat de wenteltrap ‘open’ is en vaak een losstaand object in de kamer is, ontstaat er een ruimtelijk gevoel. Bijkomend voordeel van de wenteltrap is dat hij minder oppervlakte in beslag neemt.

Wenteltrap in uw woning of bedrijfspand

Wenteltrappen worden vaak toegepast in kantoorruimtes en winkelpanden, maar zijn ook heel goed te plaatsen in de particuliere woningbouw. Een rechte trap is een meer exclusieve trap en het vervaardigen ervan vraagt om kennis en vakmanschap. Met onze ervaring kunnen wij de staalconstructie elke draai laten maken, zodat de wenteltrap exact past en tot zijn recht komt in de gewenste ruimte.

Verschillende materialen voor een wenteltrap

De traptreden van een wenteltrap kunnen uit diverse materialen worden vervaardigd. Wij bieden voor wenteltrappen diverse mogelijkheden:

  • Houten treden
  • Natuurstenen treden
  • Glazen traptreden
  • Geperforeerde staalplaattreden
  • RVS treden
  • Aluminium traanplaat treden

Wat kost een wenteltrap?

Een wenteltrap is zoals gezegd exclusiever en bewerkelijker dan een rechte trap. en vergt om de juiste kennis in rekenmethodes en tekeningen om een veilige, goedgekeurde trap te vervaardigen. Hierdoor is het duurder om een wenteltrap te vervaardigen. Wat een wenteltrap exact kost, hangt af van uw wensen en eisen. De materialen en afmetingen wegen hierin mee. U kunt kosteloos een offerte opvragen, zodat wij aan de hand van uw wensen een prijs kunnen berekenen.

Wenteltrappen op maat laten maken?

Vul ons contactformulier in en wij nemen geheel vrijblijvend contact met u op.

Neem contact op