Brandtrappen en vluchttrappen

In een noodsituatie kan een brandtrap van levensbelang zijn. Een brandtrap biedt mogelijkheid tot vluchten wanneer de normale uitgangswegen geblokkeerd zijn of wanneer het te gevaarlijk is om via de gewone trap het pand te verlaten.

In de meeste gevallen wordt een brandtrap (ook wel vluchttrap genoemd) gemaakt van staal. Dit materiaal is redelijk weersbestendig en zal in geval van brand geen vlam vatten. De treden worden vaak voorzien van doorgedrukte staalplaattreden of roostertreden. Voor extra grip kunnen de traptreden voorzien worden van rubberen doppen.

Antislip traptreden en leuningen

Voor extra grip kunt u kiezen voor antislip traptreden. Hierdoor glijdt u minder snel uit op de brandtrap en blijft uw brandtrap langer beschermd. Ook extra leuningen bieden extra veiligheid. Kies uit:

  • Geperforeerde staalplaat treden
  • Traptreden bekleed met rubberen doppen
  • Ophaalbare traparm
  • Extra handgreep (speciaal voor kinderen)

Dubbele brandtrap

Een normale brandtrap mag niet meer dan 4 meter hoogteverschil overbruggen. Een dubbele brandtrap is dan een goede oplossing. Met bordessen en loopbruggen kan een dubbele brandtrap ook etages met elkaar verbinden. Bekijk bijvoorbeeld de dubbele brandtrap die wij plaatsten in Assen.

Inbraakveilige constructie

Een brandtrap is natuurlijk bedoeld als vluchtroute en niet om ongewenste bezoekers binnen te laten. Voor bescherming tegen inbraak adviseren wij u graag over een:

  • Kooiconstructie
  • Toegangshek
  • Deur met panieksluiting

Diverse kleuren vluchttrappen

Uw brandtrap voorzien wij graag van een beschermende coating. Deze is beschikbaar in diverse kleuren, zodat uw brandtrap altijd past bij de uitstraling van uw pand.

Meer weten over stalen noodtrappen?

Heeft u interesse in een brandtrap? Vul ons contactformulier in en wij nemen geheel vrijblijvend contact met u op.

Neem contact op