Tips

Wij hebben een aantal tips voor u op een rijtje gezet bij het kiezen van de juiste trap. Heeft u na het lezen van deze tips een keuze kunnen maken? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Ook als u nog geen keuze heeft gemaakt kunt u contact met ons opnemen.

  • Hoe kies ik de beste trap voor mijn sitatie?
  • Wat zijn de technische eisen en voorschriften voor een trapconstructie?
  • Wat staat er in het bouwbesluit?
  • Laat een traptekening maken

Hoe kies ik de beste trap voor mijn situatie?

U overweegt om een nieuwe trap te laten plaatsen? Of u bent bezig met een nieuwbouwproject en bent op zoek naar een geschikte trap om de verdiepingen met elkaar te verbinden. Er zijn verschillende trapmodellen verkrijgbaar. Weet u niet welke trap het best bij u, de woning en de ruimte past? Wij geven een opsomming van de verschillende trapmodellen en trapstijlen.

Lees meer


Wat zijn de technische eisen en voorschriften voor een trapconstructie?

Een trap moet aan verschillende eisen voldoen. Niet alleen voor u zelf, maar ook volgens de laatste versie van het Bouwbesluit. Er wordt hierin onderscheid gemaakt tussen de reguliere trap en een trap die gebruikt wordt om te vluchten in geval van nood. De eisen aan een reguliere trap zijn weer onderverdeeld in eisen voor de woonfunctie en eisen voor andere gebruiksfuncties.

Lees meer


Wat staat er in het bouwbesluit?

Het Bouwbesluit is een verzameling bouwtechnische voorschriften waaraan alle bouwwerken in Nederland minimaal moeten voldoen. In het Bouwbesluit staat de regelgeving voor trappen. In het meest recente bouwbesluit van 2012 zijn de minimumeisen aangepast.

Lees meer


Laat een traptekening maken

Een traptekening is een bouwkundige tekening. Een goede traptekening voorkomt dat uw trap niet past in uw situatie, of niet aan de eisen en voorschriften voor trappen van het bouwbesluit voldoet. Wij kunnen u hierin adviseren.

Lees meer