Rechte trap | Steektrap

De rechte trap heeft meerdere namen. Hij wordt ook wel een steektrap of een molenaarstrap genoemd. Bent u op zoek naar een rechte trap? Dan bent u bij Kamphof Trappen aan het goede adres. Het is namelijk de populairste en meest vervaardigde trap in ons brede assortiment aan trappen.

Wat is een rechte trap?

De rechte trap wordt dus ook wel een steektrap genoemd. Dit in ontstaan door het uiterlijk van de trap. Een rechte trap bestaat uit één of meerdere steken. Een steek is een ononderbroken opeenvolging van een aantal traptreden. Dit moeten er minstens drie zijn.

Een trap met meerdere steken wordt onderbroken door een aantal bordessen. Een bordes is een platform dat de steken doorbreekt. Hierna kan de trap van richting worden veranderd. Bij een rechte trap is dit uiteraard niet het geval.

Bij een lange rechte trap wordt er soms een groter platform (bordes) geplaatst, zodat degene die de trap bewandelt een rustmoment kan inlassen. Het gedeelte van de trap dat zich bevindt tussen de bordessen heet een vlucht.

Een goedlopende trap

Om de trap op een prettige manier te kunnen bewandelen, moeten de op- en aantrede van de trap in een goede verhouding tot elkaar staan. De helling van trap is hierbij van groot belang. De trapformule geeft hiervoor de volgende berekening: 2 x optrede + 1 x aantrede = 570 – 630 mm.

Bij een rechte trap loop je het best wanneer je een denkbeeldinge lijn kunt trekken over de gehele breedte van de trap. Op het moment dat de breedte van de trap de juiste afmetingen heeft, is deze geschikt voor zowel dalende als stijgende lopers.

Een rechte trap van Kamphof Trappen

De populariteit van de rechte trap komt doordat deze trap geschikt is voor iedere ruimte in uw huis. Of het nu een zolder, garage, schuur of gang betreft – de rechte trap past overal.

Er zijn op internet vele doe-het-zelf pakketten te vinden waarmee u een rechte trap kunt maken. De constructie van deze trap is namelijk vrij eenvoudig.

Bent u echter op zoek naar een trap die tot stand is gekomen dankzij vakwerk en decennialange ervaring? Dan bent u bij ons aan het goede adres.

Wij bedenken, ontwerpen en vervaardigen een rechte trap die volledig in overeenstemming is met uw wensen en eisen. Veiligheid staat daarnaast hoog bij ons in het vaandel, waardoor we altijd een kwaliteitsproduct afleveren dat voldoet aan alle veiligheidseisen.

Advies over een rechte trap

Als het gaat om afmetingen, materiaal en andere overwegingen die er bij een rechte trap gemaakt moeten worden, dan is er veel mogelijk. Vraag daarom voor meer informatie een kosteloze offerte aan, vul ons contactformulier in of neem contact met ons op via 0528 241 234.

Komt u liever even langs? Ook dat is mogelijk! Dat kan gemakkelijk door de routebeschrijving naar de showroom te gebruiken. Daar kunt u gebruik maken van onze expertise en ziet u de materialen waar we mee werken meteen ook in actie.

Voorbeelden van rechte trappen en steektrappen

Hieronder ziet u enkele voorbeelden van rechte trappen en steektrappen die wij hebben geconstrueerd en geplaatst. Het is een divers aanbod voor ons uitgebreide klantenbestand.

Meer weten over rechte trappen?

U kunt altijd langskomen in onze showroom om u persoonlijk te laten informeren over de mogelijkheden van een rechte trap in uw interieur. Vul ons contactformulier in en wij nemen geheel vrijblijvend contact met u op.

Neem contact op