Brandtrappen en Vluchttrappen

In een noodsituatie kan een brandtrap van levensbelang zijn. Een brandtrap biedt mogelijkheid tot vluchten wanneer de normale uitgangswegen geblokkeerd zijn of wanneer het te gevaarlijk is om via de gewone trap het pand te verlaten.

In de meeste gevallen wordt een brandtrap (ook wel vluchttrap genoemd) gemaakt van staal. Dit materiaal is redelijk weersbestendig en zal in geval van brand geen vlam vatten. De treden worden vaak voorzien van doorgedrukte staalplaattreden of roostertreden.Voor extra grip kunnen de traptreden voorzien worden van rubberen doppen.

Een veilige brandtrap

De eisen die aan een brandtrap worden gesteld, zijn vastgelegd in Het Bouwbesluit. Uiteraard zijn wij op de hoogte van deze eisen en passen wij deze toe.

Uiteraard is het niet de bedoeling dat mensen uw pand binnen kunnen komen via een brandtrap. Ook daar zijn diverse oplossingen voor. Zo kunnen wij brandtrappen opleveren met een stalen kooi voorzien van een deur die afgesloten kan worden. 

Een dubbele vluchttrap om veilig van de tweede verdieping op de begane grond te komen, behoort ook tot de mogelijkheden. Bekijk bijvoorbeeld de dubbele brandtrap die wij plaatsten in Assen.

Meer weten over stalen noodtrappen?

Heeft u interesse in een brandtrap? Wilt u weten of u verplicht bent een vluchttrap te plaatsen? Wij kunnen u helpen. Kijk ook eens op onze website die speciaal is ingericht op brandtrappen en vluchttrappen. Vul ons contactformulier in en wij nemen geheel vrijblijvend contact met u op.