De beste trap voor elke situatie

Er zijn verschillende trapmodellen verkrijgbaar. Vindt u het lastig om te bepalen hoe uw nieuwe trap eruit moet komen te zien? Welk trapmodel u het beste kunt kiezen of waar moet u verder aan moet denken wanneer u een nieuwe trap wilt plaatsen? De trap moet uiteraard goed passen in de ruimte, maar daarnaast heeft u ook eisen aan de stijl en de uitstraling van de trap. Hieronder staan alle trapmodellen opgesomd. Hopelijk helpt het u met de keuze voor de beste trap, voor uw situatie. Een metalen trap blijft echter maatwerk. Om tot de ideale samenstelling te komen brengen we u graag een persoonlijk advies uit. Kijk anders ook eens bij onze tips.

Bekijk alle tips

Ruimtebesparende trappen

Een ruimtebesparende trap is een compacte trap. U kunt hiervoor kiezen wanneer u niet veel ruimte beschikbaar heeft of niet te veel ruimte wilt verspillen aan de trap, omdat u nog andere wensen heeft voor de ruimte waar de trap moet komen. Wel is het belangrijk dat de trap aan de minimumeisen voldoet. Daarnaast moet de trap prettig in gebruik zijn. Het is niet wenselijk dat u bukkend door het trapgat moet. Wij zijn bekend met de trapformule, zodat de trappen die wij maken niet alleen voldoen aan de eisen, maar ook goed begaanbaar zijn.

De Rechte trap of Steektrap

Een rechte trap wordt ook wel een steektrap genoemd. Dit trapmodel wordt het vaakst gebruikt in woningen. De steektrap kan namelijk prima in een kleinere ruimte zijn dienst doen. Ook geeft dit trapmodel de mogelijkheden om een ruimte onder de trap te bouwen, bijvoorbeeld voor opbergruimte.

Een rechte trap kan ook veel ruimte besparen in de breedte. Er zijn verschillende soorten rechte trappen; er zijn rechte trappen waar u met twee personen naast elkaar kan staan, maar er zijn ook trappen waar maar een persoon op kan staan.

De spiltrap (of draaitrap)

Bij een spiltrap lopen de treden rondom een spil of kolom. Dit trapmodel heeft bijna altijd open traptreden. Dit geeft een open uitstraling, waardoor het ruimtelijker oogt dan een dichte trap. Een bijkomend voordeel van een spiltrap is dat deze ook op een relatief klein oppervlakte geplaatst kan worden. Er wordt goed gebruikt gemaakt van de beschikbare ruimte.

Een spiltrap wordt vaak gebruikt in woningen en kleine gebouwen zoals een klein kantoor. De trap is wat sierlijker en dynamischer dan een rechte trap.

Muizentrappen

Een muizentrap of ook wel een muizenboomtrap lijkt op een rechte trap, maar verschilt qua trapboom. Iedereen heeft wel een een muizentrapje gevouwen van papier. Dit zigzag-patroon zie je terug in de trap, namelijk in de trapboom. Deze volgt de contouren van de traptreden. Een metalen muizentrap krijgt hierdoor een moderne uitstraling. Een muizentrap kan ook worden uitgevoerd met een kwartslag.

De middenboomtrap

Een middenboomtrap is een uniek trapmodel waarbij vanuit één centrale trapboom wordt gewerkt. De stevige boom wordt onder en boven op de verdieping verankerd. De treden worden aan de boom bevestigd, zodat de boom in het midden van de treden loopt. Een middenboomtrap kan in verschillende draaihoeken worden uitgevoerd.

Kwartslagtrappen

Een kwartslagtrap is een trap waarin een hoek in zit. Dit kan een hoek van 90º zijn, maar het kan ook voorkomen dat de situatie om specifiek maatwerk vraagt. Een kwartslagtrap kan worden uitgevoerd met een bovenkwart een onderkwart of zelfs een dubbelkwart. Ook de balustrades en wandborden kunnen naar wens worden toegevoegd.

Wenteltrappen

Een wenteltrap is een spiraalvormige trap. De trap draait rond om een open ruimte en niet om een spil. Deze trappen nemen vaak veel ruimte in beslag. Omdat ze vaak zeer groot en breed worden uitgevoerd, is het een echte eyecatcher. In bedrijfspanden of herenhuizen maakt een grote wenteltrap indruk.

Design Trappen

Een design trap kan worden uitgetekend door een architect. Hierdoor kunt een trap laten ontwerpen naar uw smaak. Deze trappen kunnen in allerlei maten worden ontworpen. Design trappen kunnen in verschillende types voorkomen, zoals een spiltrap en kwartslagtrap. Kortom, u en/of de architect bepaalt hoe een designtrap eruit komt te zien.

Brandtrappen / Industriële trappen

In een noodsituatie kan een brandtrap van levensbelang zijn. Deze trappen komen zowel binnen als buiten voor. Meestal als rechte trap, maar in sommige gevallen ook in andere vormen. Ook zijn er diverse mogelijkheden toepasbaar, zoals antislip traptreden en leuningen.

Contact opnemen

Aangezien een nieuwe trap maken vaak maatwerk betreft is het lastig te beoordelen welke trap geschikt is, zonder de situatie beoordelen. Naast maatwerkt, zijn wij ook bekend met de meest gangbare maten. Wanneer u uw situatie beschrijft en de maten weet, kunnen wij advies geven over het geschikte trapmodel. Kijkt u ook eens in ons portfolio voor een indruk van ons werk. Voor passend advies of een offerte kunt u contact met ons opnemen.

Contact opnemen

Heeft u nog vragen of opmerkingen? U kunt eenvoudig contact met ons opnemen via ons formulier.

Neem contact op