Stalen trap met bordes

Bij het ontwerpen van een stalen trap wordt er regelmatig gesproken over het wel of niet plaatsen van een bordes. We vertellen u er graag meer over.

Wat is een bordes?

Een bordes, ook wel een tussenbordes genoemd, is een verhoogd platform. Dit platform kan geplaatst worden in de constructie van een stalen trap. Het platform wordt dan geplaatst tussen twee steken of traparmen; het ononderbroken gedeelte van een trap met drie treden of meer.

Waarom de keuze voor een bordes?

U kunt het bordes het beste zien als een vlak gedeelte in de trap waardoor er tijdens het lopen een kort moment van rust gecreërd wordt.

Bij een hoogteverschil van vier meter is het verplicht om zo’n moment van rust te creëren door het gebruik van een bordes. Daarnaast kan een bordes natuurlijk ook toegepast wanneer u kiest voor een rechte trap.

Wanneer een trap van richting verandert, bijvoorbeeld door het gebruik van een draai, wordt er ook een bordes geplaatst. Als een trap één of meerdere bordessen heeft, krijgt deze vaak de naam ‘bordestrap’.

Verschillende soorten bordessen

Er zijn meerdere soorten bordessen, met ieder een eigen naam en functie.

De overloopbordes

Het overloopbordes wordt vaak ingezet als de trap aan de ene kant van het bordes omhoog loopt en aan de andere zijde afloopt. Hierdoor ontstaat er een ‘trapezevormige’ constructie waar je overheen moet lopen als je de andere zijde van de trap wilt bereiken.

Hoekbordes

De hoekbordes is een bordes waarbij de trap een draai van 90 graden maakt.

Dubbel hoekbordes

Bij een dubbel hoekbordes is er sprake van twee trappen die een gelijke draai van 90 graden maken.

Een stalen trap met bordes: iets voor u?

Wij adviseren u graag over de beste trap voor uw woonruimte, dus neem gerust contact met ons op!

Kamphof Trappen: uw stalen trappenspecialist

Bij Kamphof Trappen hebben we al meer dan 35 jaar ervaring met het vervaardigen van stalen trappen. Kiest u voor een stalen trap met bordes, kies dan voor Kamphof Trappen. Vraag hier vrijblijvend een offerte aan.

Wilt u eerst graag wat meer informatie? Dat kan! Kom bij ons langs in de showroom of neem telefonisch contact op via 0528 – 241 234. Liever mailen? Ook dat kan, naar info@kamphoftrappen.nl.

Contact opnemen

Heeft u nog vragen of opmerkingen? U kunt eenvoudig contact met ons opnemen via ons formulier.

Neem contact op