Wat is het verschil tussen een spiltrap en een wenteltrap

Vaak wordt een spiltrap verward met een wenteltrap en vice versa, terwijl ze onderling enorm van elkaar verschillen. Een spiltrap wordt ook wel een spiraaltrap of een draaitrap genoemd. Maar wat is nu het echte verschil tussen een spiltrap en een wentelrap? Bij een spiltrap zijn de traptreden bevestigd aan een middenboom of een binnenbom, ook wel de spil genoemd. De wenteltrap daarentegen heeft traptreden die om een open ruimte in het midden omhoog lopen. Hieronder links een voorbeeld van een spiltrap en rechts een wenteltrap.

spiltrap kamphof trappen wenteltrap kamphof trappen

De eigenschappen van een spiltrap

Een spiltrap heeft doorgaans weinig ruimte en oppervlakte nodig doordat de gehele trap wordt ondersteund door de middenboom, het centrale punt van de trap. Aan deze middenboom zijn de diverse treden bevestigd.

De eigenschappen van een wenteltrap

De wenteltrap is vaak op slechts 2 punten bevestigd, namelijk de eerste en laatste treden. Het midden van een wenteltrap heeft hierdoor een open ruimte waardoor dit type trap een kunstobject wordt in een woning of bedrijfspand.

Verschillende soort trappen

Weet u niet welke trap u wilt laten maken en monteren? Naast de spiltrap en wenteltrap kunnen wij ook de volgende trappen voor u op maat maken;

Kijkt u ook eens in onze portfolio voor een selectie van ons werk!

Offerte aanvragen

Wilt u graag meer weten over spiltrappen of wenteltrappen? Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan door onderstaand formulier zo compleet mogelijk in te vullen. Wilt u liever contact met één van onze medewerkers? Neem dan telefonisch contact met ons op middels 0528 – 241 234 of kom langs in onze showroom in Pesse, Drenthe.