Tips


Hoe kies ik de beste trap voor mijn situatie?

U overweegt om een nieuwe trap te laten plaatsen? Of u bent bezig met een nieuwbouwproject en bent op zoek naar een geschikte trap om de verdiepingen met elkaar te verbinden. Er zijn verschillende trapmodellen verkrijgbaar. Weet u  niet welke trap het best bij u past? Of weet u niet uit welke trappen u kunt kiezen als u ook aan de ruimte moet denken? Wij geven een opsomming van de  verschillende trapmodellen.

Lees meer


Wat zijn de technische eisen en voorschriften voor een trapconstructie?

Een trap moet aan verschillende eisen voldoen. Niet alleen voor u zelf, maar ook volgens de laatste versie van het Bouwbesluit. Er wordt hierin onderscheid gemaakt tussen de reguliere trap en een trap die gebruikt wordt om te vluchten in geval van nood. De eisen aan een reguliere trap zijn weer onderverdeeld in eisen voor de woonfunctie en eisen voor andere gebruiksfuncties.

Lees meer


Wat staat er in het bouwbesluit van 2012?

Het Bouwbesluit is een verzameling bouwtechnische voorschriften waaraan alle bouwwerken in Nederland minimaal moeten voldoen. In het Bouwbesluit staat de regelgeving voor trappen. In 2012 zijn de minimumeisen aangepast.

Lees meer


Laat een traptekening maken

Een traptekening is een bouwkundige tekening. Een goede traptekening voorkomt dat uw trap niet past in uw situatie, of niet aan de eisen en voorschriften voor trappen van het bouwbesluit voldoet.

Lees meer